Veel gestelde Vragen

1Kan ik me al opgeven als fietsmaatje?
Jazeker, ondanks dat we nog in de opstartfase zitten, is het fijn, om alvast in contact te komen met vrijwilligers die willen fietsen.

Ook als gast willen wij graag met u in contact komen. Dan kunnen we vast een kennismakingsgesprek houden en uitleg geven.

Dit is mogelijk via mailadres: info@fietsmaatjeswalcheren.nl.
2Hoe word ik fietsmaatje?
U wordt vrijwilliger door u aan te melden. Dit is mogelijk via mailadres: info@fietsmaatjeswalcheren.nl
3Ik heb beperkt tijd maar kan ik ook een fietsmaatje worden?
Zeker! Sommige vrijwilligers fietsen elke week, andere enkele keren per jaar. Onze vrijwilligers hebben toegang tot een online rooster waar zij zichzelf flexibel kunnen inplannen. Gasten fietsen over het algemeen elke week een keer, maar ook hier kan natuurlijk rekening gehouden worden met uw wensen.
4Ik wil me graag opgeven samen met een maatje, kan dat?
Fietsmaatjes is er voor iedereen, ook als u met een bekende wilt fietsen.

Vaak zullen wij u vragen om ook met een andere gast te fietsen, omdat niet iedereen een bekende heeft als vrijwilliger. U kunt uw wensen aangeven op het inschrijfformulier of tijdens het kennismakingsgesprek.
5Moet ik als gast meetrappen/fietsen?
U hoeft als gast niet mee te trappen, dat bepaalt u helemaal zelf. De duofiets is elektrisch ondersteund en zo ontworpen dat ieder op zijn/haar eigen tempo kan fietsen.
6Kost het geld?
De vrijwilliger hoeft niets te betalen, voor de gast vragen wij een kleine bedrage van € 3,- per rit. Deze kosten worden gebruikt voor het onderhoud en stalling van de fietsen.
7In welke plaatsen zijn er fietsen aanwezig?
We starten met vier duofietsen, twee in de gemeente Vlissingen en twee in de gemeente Middelburg. In de toekomst willen wij ook in Veere duofietsen beschikbaar stellen.

Onze fietsen zijn beschikbaar voor alle inwoners van Walcheren. De enige voorwaarde is dat er een duofiets beschikbaar is op een locatie binnen 3 kilometer van het adres van de gast.